Äitiä perseeseen bb suomi meis homo

Kyllä jo terve järkikin sanoo, että se mikä on vastoin biologista faktaa ja Raamatun sanomaa todistaa, että homous on väärin. Tom Omar Tasa-arvoinen avioliittolaki ei uhkaa yhdenkään heteroparin oikeuksia. Nyt on kyse kuitenkin tasa-arvo kysymyksestä, jolloin argumentteihin on turha hakea pontta Raamatusta ja luomiskertomuksesta. SL Onko kristillisyys todella niin kamala asia, että se pitää kivi kiveltä väkisin murskata? Mitä ajattelitte sillä voittaa?

Senkö, että saisitte toteutettua vasemmistolaisen tasapäisyyden ihanteen, jossa ei ole sukupuolta, isänmaata, ei äidinkieltä. Miksi haluatte viedä kansalaisilta oikeuden kotiin, kirkkoon ja isänmaahan? TO Mielestäni on järkyttävää, että Suomea pidetään tasa-arvoisuuden ja hyvinvoinnin esimerkkimaana, mutta Suomi on kuitenkin pohjoismaista ainoa maa joissa homoseksuaaleilla ei ole oikeutta mennä naimisiin.

SL Ei, Suomi ei ole jäljessä, vaan tekee oikein, kun täällä edelleen arvostetaan pyhää miehen ja naisen välistä avioliittoa. Ja näin tulee olemaan jatkossakin, Suomi ei missään nimessä aio leimautua joksikin homppelien valtakunnaksi, missä saa rellestää miten ja kenen kanssa lystää! Juontaja No niin, nyt onkin varma aika vaihtaa näkökulmaa tähän homoaiheeseen liittyen. Ministeri Omar, yksi olennainen osa tätä kansalaisaloitetta on myös homoparien adoptio-oikeuden käsittely.

TO Se että vanhemmat ovat heteroja, ei tee heistä automaattisesti hyviä vanhempia. On aivan tilastollinen fakta, että perheissä jossa on heterovanhemmat, esiintyy enemmän alkoholismia sekä henkistä ja fyysistä väkivaltaa kuin homoperheissä. SL Nyt kuule tässä keskustellaan niin halventavaan sävyyn suomalaisen kansakunnan peruspilareista, perhe-arvot ovat… Tom Omar keskeyttää TO Ministeri Laine, onko kantanne yksinhuoltajavanhemmuuteen yhtä kärkäs?

Miten kaksi isää tai äitiä voisi olla lapselle huonompi kuin yksi isä tai äiti? SL Lapsi tarvitsee isän ja äidin! Väittely hiljenee taustalle 9.

Tulee uutiset, jossa on pätkiä Ö-talkista ja Simo Laineen kommenteista. Miksu lopettaa kanavien välillä rämppäämisen, kun kuulee Simon nimen mainittavan.

Kommentoi ääneen Simon lausuntoja. Ei täältä tuu mitään katteltavaa. Mä niin tarviin oman tv-sarjan. Uutisreportteri 1 Eilisen Ö-talkin vaalidebatti-ilta on aiheuttanut suuren palauteryöpyn sosiaalisessa mediassa. Vaalien ennakkosuosikki, räikeistä näkemyksistään tunnettu Koti Kirkko Isänmaa —puolueen Simo Laineen kommentit ovat aiheuttaneet syvää mielipahaa seksuaalivähemmistöjen keskuudessa. Uutisreportteri 2 Väittelyn aikana Laine kohautti muun muassa rinnastamalla homoseksuaalisuuden käytöshäiriöön, joka on estettävissä lapsen kunnollisella kasvatuksella.

Jatkuvasti joka puolella mediassa on nähtävissä keskenään muhinoivia miehiä ja samalla tavoin tekeviä naisia, mikä saastussaa nuorison mielen. Tämä on seurausta siitä, kun ihmiset ovat hylänneet kirkon ja unohtaneet raamatullisen totuuden, sillä kunnon kristillisellä kasvatuksella ei homoja saada aikaan! Miksu Siis mitä vittua toi äijä horisee?! Uutisreportteri 1 Väittely Viher Vasuri —puolueen puheenjohtajan Tom Omarin kanssa tasa- arvoisesta avioliittolaista ja homoseksuaalien adoptio-oikeudesta kärjistyi, kun Omar kyseenalaisti Laineen argumentin perinteisen perhemallin merkityksestä lapsen hyvinvoinnin kannalta.

SL Mikä siinä on teille VV-puolueen edustajille niin vaikea ymmärtää yksinkertaista tosiasiaa. Normaali, terve ihminen ei ole homoseksuaali. Miksu Oh bitch please… Seriously? SL Mielestäni on vastemielistä, että puoltamalla kansalaisaloitetta eduskunnassa puolueenne haluaa tietoisesti kylvää tuhon siementä Suomen pyhään maaperään, jonka isoisämme ovat paljain käsin muokanneet ja sodassa kuolemaan asti puolustaneet.

Mutta toisaalta, ministeri Omar, ajaahan puolueenne myös toisenlaisten viljelymuotojen laillistamista… Että kaikki homot ja kannabiskasvattamot vaan kaapista ulos!

Miksu Kuule sinä se tässä olet niitä homosiemeniä kylvänyt! Uutisreportteri 2 Viher Vasuri —puolueen jäsenet vaativat tutkintapyyntöä Laineen lausunnoista. Simo Laine ei ole vielä kommentoinut medialle aiheuttamaansa kohua. Miksu heittää kaukosäätimen kohti telkkaria. Hän on provosoitunut ja tyrmistynyt kuulemastaan. M Nyt mä niin ymmärrän mutsia, kyllä muakin hävettäis jos olisin tollasen kusipääpaska-aivon kanssa mennyt säätämään.

Toivottavasti oli ees hyvä pano. Mitäköhän herra Laine siitä tuumaisi, jos saisi tietää itse olevansa homon isä… Huomaa lattialla pinon Juoru-lehtiä.

Annukka on keittiössä, kun Miksu tulee kaupungilta kädet täynnä ostoskasseja. A Missä sä oot ollut? M Shoppailemassa, solariumissa, kampaajalla… A Päätit sitten törsätä puolen vuoden tukirahat kerralla… Herranjumala, mitä sun huulille on tapahtunut! M Kaikki julkkikset ottaa nykyään täyteainetta huuliin, no big deal. A Mitä ihmeen täyteainetta…? M Mä tarvitsin imagouudistuksen! BB-Miksu oli jo so last season. Enkä mä saman näköisenä voi aloittaa uraani julkisuudessa. Mistä ihmeestä sä nyt puhut?

Etkai sä nyt vaan ilmoittautunut mihinkään hömppäohjelmaan, mehän puhuttiin tästä jo… M Ei, kun nyt on isommista asioista kyse. Annukka hermostuu Miksun epämääräisyydestä A Miksu, sano nyt mistä tässä on kyse! Miksu poseeraa peilin ääressä, ottaa selfietä, mutristaa huuliaan M Äiti kulta, lue huomenna Juorusta.

Simo valmistautuu työpäivään eduskunnassa. Hyväntuulinen Simo viheltelee ja lauleskelee, iloitsee mielessään ennustettua murskavoittoa ja pääministerin paikkaa. Kansan rakastama Simo Laine. Komea ja karismaattinen Simo Laine.

Leena raahustaa keittiöstä kuin robotti SL Miks et oo viikannut mulle näitä kravatteja valmiiksi tänne kaappiin, vaikka oon monen monta kertaa siitä sanonut?

Voi kun joskus sais täällä kotonakin vähän kunnioitusta sen raatamisen eteen, että saan leivän tuotua pöytään! Ja nyt nainen takaisin keittiöön, ettei unohdu, kuka mitäkin hommaa täällä hoitaa. Ajatella, jos meidän roolit menisikin toisinpäin - että minä jäisin kotiin siivoamaan!

SL nauraa omalle ajatukselleen, Leena ei reagoi mitenkään vaan raahustaa pois. Tervehtii tuttuja, ihmiset katsovat häntä oudoksuen. Huoneen pöydällä odottaa Juoru-lehti. SL tapaa muiden puolueiden ehdokkaita hississä. SL Viimeisiä viedään arvon kollegat. Tai kuka vie ja kuka vikisee. Kyllä sieltä on meille aikamoinen poika on tulossa kotiin, näin kiekkotermejä lainaten. Erittäin kaunis ilma tänään, eikös vaan! Onkos uuteen edustus Mersuun vaihdettu jo kevätrenkaat alle?

Puhemies katsoo paheksuvasti, ei vastaa vaan kävelee ohi SL Jumalauta kerrankin kun itse yrittää kohdella muita kuin haluaisi itseään kohdeltavan… SL ohittaa KKI-puolueen taukotilan, jossa puolueen edustajia on paikalla. Kova puheensorina, mutta tunnelma muuttuu heti kun SL astuu tilaan. SL No mutta huomenta! Mitäs vaalisalaisuuksia täällä jaetaan? Reiska Kuules Laine, tän on paree olla sitten vaan jotain homojen levittämää propagandaa. Juha Että sellaisen pikku asian jätit sitten kertomatta, että teikäläisellä on avioton lapsi — ja vieläpä homo!

SL syöksyy pois rytistäen lehteä käsissään. En liity tapaukseen millään tavalla, koko juttu on valetta. En tunne koko henkilöä. Haloo, ei pidä paikkaansa, koko juttu on tämän Miksun itsensä keksimää. Te, ai vielä lisäkommenttia olette vailla? Kuulkaa, minä haastan teidän paskalehtenne jumalauta oikeuteen kunnianloukkauksesta!

Sofia Rakkaat katsojat, tervetuloa taas jälleen Sofian sohvalle. Koko Suomea on kohauttanut uutinen Koti Kirkko Isänmaa —puolueen suosikkipoliitikko Simo Laineen salatusta menneisyydestä. Nyt tuon salaisuuden verhoja ja menneisyyden kipeitä muistoja meille raottaa henkilö kohun taustalla, Mikko Niemelä, Simo Laineen poika.

Kerrataanpa aluksi hieman sun taustoja. Olit siis mukana BB-ohjelmassa neljä vuotta sitten. M Joo, mä melkein voitin. S Mutta jäit kuitenkin toiseksi. Kuinka elämäsi jatkui ohjelman jälkeen? M No aluksi mä olin tosi paljon esillä joka paikassa, ja lehdet seurasi mua kaikkialle. Oli sponsoroitua Tallinnan matkaa sun muuta. Mutta sitten ihmisiä ei enää kiinnostanut. Oli ihan kauheaa tajuta, että ihmiset ei enää ota susta salakuvia baari-illan aikana, tai että sua ei tunnisteta kaupan kassajonossa.

Olet siis kokenut itsesi hylätyksi useamman kerran elämässäsi. Ensimmäisen kerran jo varhaisessa lapsuudessasi, josta pääsemmekin puhumaan isästäsi, Simo Laineesta.

Äitisi siis kasvatti sinut yksin. Mitä vanhempiesi välillä oikeastaan tapahtui? M Äitini kertoman mukaan Simo Laine on manipuloiva naistenmies, jonka ansaan hän myös kerran lankesi. No tarkempiin yksityiskohtiin menemättä, sen yhden ratkaisevan illan jälkeen - jos tiedät mitä tarkoitan, Simo katosi kuin tuhka tuuleen ja jätti äitini aivan yksin. Hän ei koskaan vastannut äitini viesteihin, eikä ole maksanut hänelle senttiäkään elatusmaksuja.

Äidilleni on ollut erittäin tuskallista seurata sivusta Simon kaksinaamaista valehtelua julkisuudessa. S Sait siis itsekin tietää totuuden vasta vähän aikaa sitten. Millaisia tuntemuksia sinussa heräsi, kun kuulit asiasta? M No ensin olin tietysti ihan että omg. Varsinkaan kun en tiennyt Simon olevan kuuluisa.

S Tosiaan, Laine on tullut tunnetuksi erityisesti homovastaisista lausunnoistaan. Olet itse avoimesti homoseksuaali, kuinka olet suhtautunut isäsi lausuntoihin? M No totta kai se loukkaa todella paljon, ihan henkilökohtaisella tasolla. Aivan kuin kommentit kohdistuisivat suoraan minuun herkistyy Että en kelpaa isälleni tällaisena kuin olen… puhkeaa kyyneliin Sofia ojentaa hänelle nenäliinan S Nyt rakkaat katsojat, käymme lyhyellä katkolla, jonka jälkeen Mikko Niemelä kertoo meille lisää paljastuksia Simo Laineesta.

Älkää siis kadotko minnekään! Annukka istuu keittiön pöydän ääressä, edessä kasa päivän lehtiä, joiden kaikkien kannessa uutisoidaan Miksun paljastuksista ja Simo Laineesta. A Voi Miksu minkä sopan taas sait aikaiseksi!

Paljon mä oon sulta kestänyt, mutta tää alkaa jo olla siinä rajoilla, että mua todella koetellaan. Koko Suomi puhuu vaan musta! Meitsi on jokaisen lehden kannessa! Oon saanut instagrammisa jo seuraajaa vaan yhdessä illassa. En voi enää edes roskia viedä ilman että tunnistetaan, siks täytyy pitää näitä laseja, että saa edes vähän yksityisyyttä. Annukka lukee ääneen lehtien otsikoita A BB-Miksun tunteellinen tilitys: Oliko sun aivan pakko taas järjestää tällainen kohtaus? Mietitkö sä yhtään mitä kaikkea tästä voi seurata?

M No ensiks tulee varmaan kutsu julkkis BB: Ja sen jälkeen toivottavasti mulle lanseerataan oma realityshow ja hajuvesi… A Mietitkö sä yhtään miltä tää musta tuntuu? Että koko kansa tietää mun ja Simo Laineen suhteesta ja kaikesta muustakin. M No kyllä pitäis tuntua aika hyvältä olla maan seuratuimman megajulkkiksen äiti!

A Entä jos Simo haastaa sut oikeuteen kunnianloukkauksesta ja ties mistä rauhan rikkomisesta? Miksu ei kuuntele M Mitä mieltä oot, näytinkö mä eilen telkkarissa jotenkin liian oranssilta? Vai vääristääkö noi lehtikuvat? A Kuuntele kun mä puhun! Enhän mä ole tehnyt mitään väärää! Mä olen raatanut perse hiessä, että pääsisin takaisin julkisuuteen, ja tässä oli mun tilaisuus. A No toisaalta, kyllä se on tämän kaiken ansainnutkin… Miksun puhelin soi M Hei tää on Juorun toimittaja, pakko vastata… Kaivaa kaapista esiin viskipullon, juo suoraan pullosta SL Voi helvetin, helvetin, helvetin helvetti.

Tämä kaikki on vain pahaa unta, voi rakas taivaallinen isä, anna tämän olla vain unta… Se mitä sinä iltana tapahtui…Ei, ei, ei, ei tämä ei voi olla totta… Puhelin pirisee.

Simo Laine yrittää esittää mahdollisimman rentoa. Nyt pidät turpasi kiinni ja kuuntelet. Ymmärrätkö minkälaisessa kusessa tässä ollaan? Tajuatko, että tämän homo-Miksun paljastukset on vaarassa pilata kaiken! SL Tapsa kuule, kun asia on niin… T Puolueen uskottavuus on täysin mennyttä. Oikein kuulen kuinka kannatusprosentit tulee alas niin että ropisee! SL Ymmärrätkö, että mä olen myös yhtä epätoivoisessa tilanteessa… Kaikki ne jutut lehdissä, ne on valetta… Kunnianloukkausta, syytteen aion nostaa… takeltelee sanoissaan T Sun kunnialla ei ole enää mitään merkitystä.

Sulla on viikko aikaa saada tämä sotku jotenkin hoidettua, ennen kuin ihmiset lähtevät vaaliuurnille. Se homo pitää saada vaimennettua välittömästi! SL Mutta toimittajat ovat niin ovelia vääristämään kaiken… T Helvettiäkö se minun ongelmani on! Käytäpä nyt niitä kuuluisia retorisia keinojasi! Ei liene epäselvää keneltä tämä Miksu on sepittämistaitonsa perinyt… SL Tapsa, älä viitsi lyödä lyötyä… T Sen minä sanon vaan, että jos Koti Kirkko Isänmaa —puolue ei saa enemmistöpaikkaa uudessa hallituksessa, niin pääsetpä sitten saattamaan homppeli poikasi alttarille ja juhlimaan kirkkohäitä!

Miksu saapuu paikalle seurueensa kanssa, tekevät näyttävän sisääntulon. X No se joka paljasti olevansa sen poliitikon poika. Y Ai se homo-Miksu? X No on on! Miksu is in the house! Ihmiset räpsivät kuvia ja hurraavat, Miksu poseeraa faneille X Miksu, oot ihana! Y Sun takia mäkin uskalsin tulla ulos kaapista! Portsari päästää Miksun seurueineen sisälle jonon ohitse Miksu Kaikille tiedoksi, että kaikki juomat on tänään sitten Simo Laineen laskuun!

Salamavalojen välke saa Simo Laineen hermostuneeksi. Yrittää peitellä puhuessa epäuskottavuuttaan ja valehteluaan. Minä olen perus mies, suomalainen perus mies, jolle tärkeää ovat perinteiset arvot.

Koti, kirkko ja isänmaa. Minä en ole pyhimys, ja olen tehnyt myös virheitä, mutta Taivaallinen Isä on antanut minulle kaikki syntini anteeksi. Viimepäivien tapahtumat ovat antaneet vain vahvistusta sille, mitä perinteisten arvojen hylkääminen ihmisissä saa aikaan. Vain mieleltään ja haluiltaan kieroutunut ihminen keksii levittää tällaisia valheita ja päättömiä tarinoita, ja tuhota hyvyyden kuin paratiisin käärme ikään.

Minulla ei ole mitään yhteyttä Mikko Niemelään. On totta, että kävin hänen äitinsä Annukka Niemelän kanssa Huittisten yläastetta luvulla, mutta kaikki muut mediassa väitetyt lausunnot ovat valetta.

Olen tietenkin pahoillani entisen koulutoverini puolesta, että hänen pojastaan on kasvanut normaalista poikkeava. Mikko Niemelän loukkaavat väitteet ovat tuoneet minut varsin ikävään valoon. Tämä on ollut sekä minulle että perheelleni erittäin vaikeaa aikaa.

On ollut raskasta kantaa harteillaan syntisen viittaa, vaikka oma sielu onkin synneistä puhdas. Mutta eteenpäin on mentävä, niin ovat menneet maamme sotaveteraanitkin, kun maatamme puolustivat. Koti Kirkko Isänmaa —puolue aikoo edelleen saada eniten puoluepaikkoja tulevassa hallituksessa, joka äänestää koko maan tulevaisuudesta. Hyvät kansalaiset, yhdessä selviämme kohti parempaa huomista! Vaalitiimiläinen Nyt on median edustajien vuoro osoittaa kysymyksiä.

Toimittaja Voisiko vaimonne Leena Laine antaa kommentin tapahtuneesta? Leena astuu kohti mikrofonia, mutta Simo työntää hänet takaisin sivuun SL Rakas aviovaimoni Leena on aina tukenut minua niin myötä ja vastoinkäymisissä, kuten papin edessä on luvattu. Hän on pitänyt huolen kodista, keittiöstä ja lapsista, niin kuin naisen kuuluukin.

Toimittaja Kuinka puoluetoverinne ovat ottaneet lausunnoista aiheutuneen mediakohun vastaan? SL Puolueen ideologiaan kuuluu, että kaveria ei jätetä, ja yhdessä taistellaan loppuun asti. Toimittaja Uskotteko Mikko Niemelän lausuntojen heikentävän vaalitulostanne, sillä suosionne on laskenut roimasti viime päivien aikana gallupkyselyissä.

SL Kun kansa äänestää sydämellään, he kyllä tietävät ketä äänestää. Nyt kuitenkin puhutaan eduskuntavaaleista ja Suomen tulevaisuudesta, eikä mistään tosi tv -ohjelman katsojaäänestyksestä. Toimittaja Kuinka lapsenne ovat suhtautuneet kohupaljastuksiin?

Mikäli Niemelän lausunnot pitävät paikkansa, se tarkoittaa, että hän on teidän lastenne velipuoli. SL Minun lapseni ovat täysin terveitä, normaaleja, heterolapsia, ja on pöyristyttävää että toimittaja edes epäilee Niemelän lausuntojen olevan totta!

Toimittaja Kiistätte edelleen jyrkästi olevanne sukua Mikko Niemelälle. Niemelä kertoo tämän päivän Juorussa aikovansa vaatia teiltä isyystestiä, jonka tulokset todistaisivat väitteiden tosiperäisyyden. Oletteko valmiita antamaan näytteen testiä varten?

SL Minä… Minä olen… Minä en todellakaan aio olla homojen verinäytteiden kanssa missään tekemisissä! Toimittajat vaativat puheenvuoroja ja tarkennuksia kysymyksiin. Simo ryntää pois kameroiden edestä. Vaalitiimiläinen Tiedotustilaisuus on nyt päättynyt. Uutisreportteri1 Uutisista, hyvää iltaa. Eropäätös vahvistettiin tänään iltapäivällä Eduskunnassa. U2 Eropäätös ennen virallisten vaalitulosten julkistusta on poikkeuksellinen ratkaisu. Homovastaisista lausunnoistaan tunnettua Simo Lainetta povattiin puolueen suurimmaksi ääniharavaksi.

Pätkä Tapani Kalliolan haastattelusta Tapani Olemme puolueen jäsenten kanssa asiasta keskustelleet, ja tulleet siihen tulokseen, että Simo Laineen ympärille syntynyt kohu tekee hallaa puolueen arvoille ja imagolle.

Emme halua, että Laineen yksityiselämään liittyviä skandaaleita yhdistetään puolueen politiikkaan. Me emme halua leimautua miksikään homostelupuolueeksi. Heti hallituskauden alussa järjestetään äänestys tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä.

Kun kerroin siellä taustastani, tajusin, miten iso asia se oli. Tajusin, miten paljon he näkivät toivoa siinä, mitä kaikkea hyvää Obaman nouseminen tulisi tuomaan. Se rikkoo tietynlaista poliittista puhetta. Se on inhimillistänyt presidentin roolia ja tehnyt sitä lähestyttävämmäksi.

Mä kovasti toivon, että meillä olisi johtaja, joka puhuisi niin tai edes sinne päin. Se on niin kuolettavaa, kun lähdetään miettimään, onko toi nyt sopivaa kansanedustajalle. Samaan aikaan ollaan kauhean huolissaan, kun politiikka on niin etäistä ja näihin ihmisiin ei saa otetta.

Mutta ihan kulman takana on se pohdinta, että onko joku sopivaa. Nyt on pakko kysyä. Näetkö sinä, Jani Toivola, että voisit olla Suomen presidentti jonain päivänä? Luulen, että en ole tarpeeksi valtiomiesmäinen. Luulen, etten olisi parhaimmillani siinä tehtävässä. Jani Toivola on paitsi musta myös homo. Hän on puhunut seksuaalisesta suuntautumisestaan julkisesti. Hänestä huolimatta homous näyttäytyy Suomessa edelleen hyvin valkoisena ja länsimaisena asiana. Verrattuna viihdemaailman esittelemään glittergay-kulttuuriin Toivola elää liiankin tavallista keskiluokkaista elämää.

Se saattaa ärsyttää joissakin homoaktivistipiireissä. Hänen elämäntapansa voi lukea viestivän, että kaikki muuttuu kyllä paremmaksi, kunhan elätte norminmukaisesti. Samalla Toivolan tavanomaisuus on radikaalia ja normeja ravistelevaa: Olet ollut mediassa esillä ennen kaikkea homona, et mustaihoisena.

Koetko, että toimittajilla ei ole työkaluja näiden kahden kuljettamiseen yhdessä? Että kun sulla on jo tämä seksuaalivähemmistöpositio, siinä on tarpeeksi kerroksia? Valkoinen homoyhteisö ja problematiikka olla siellä musta, siihen kiteytyy paljon mun elämästä.

Kun muutin kakskymppisenä Yhdysvaltoihin ja vapauduin ja löysin sen homoskenen, jossa homot näyttivät vapaasti tunteitaan ja olivat näkyvämpi osa yhteiskuntaa kuin Suomessa, niin samalla tein havainnon, että hetkinen, en mä tästäkään löydä itseäni. Että kun menin klubeille tai luin jotain, niin miten valkoista se kuvasto oli!

Tuli sellainen riittämättömyyden tai ulkopuolisuuden tunne, vaikka samalla oli se ajatus, että nyt olen löytänyt uuden kodin. Suomalainen homoyhteisö ei edes mieti sitä asiaa, koska värillisiä on niin vähän.

Jos olen yrittänyt tästä avata keskustelua, se on kauhean uutta informaatiota heille. Ja erityisesti nuorempana sitä koki itsensä aika esineellistetyksi. Että se rooli, joka on tarjottavana, on jonkinlainen seikkailu tai eksoottinen kokeilu, mitä sitten verrataan keskenään. Että kuka nyt on kokeillut ja mitä se oli, pitävätkö tietyt asiat tai myytit paikkaansa. On ollut häkellyttävää tajuta, kuinka kaukainen ajatus se on monelle, että perustaisi perheen tai parisuhteen värillisen ihmisen kanssa.

Jos osa identiteettiäni on homous, en mä halua siitä irti sen vuoksi, että siinä kulttuurissa on ristiriitaisuuksia. Mutta et ole julkisuudessa tuonut ilmi, että myös homoskenessä on ristiriitaisuuksia ja sisäänrakennettua rasismia. Liitän sen itse johonkin laajempaan: Mikä on ihmisessä vikana, että kun se on itse alistettu tai ahtaalla, niin senkin jälkeen pysyy halu alistaa tai laittaa joku muu ahtaalle. Mitä se kertoo meistä ihmisistä? Toinen tapa katsoa asiaa on miettiä, mitä se kertoo ympäröivästä yhteiskunnasta.

Onhan siinä joku paniikkireaktio, että syntyy ajatus, että on tilaa kolmelle vähemmistöryhmälle, ja sitten niitä onkin kymmenen ja ne laitetaan taistelemaan toisiaan vastaan.

Mun kokemus on, että kun olen itse muslimi ja huivi päässä, yleinen oletus on, että olen varmaan homofoobikko. Oletko kokenut rodullistettujen suomalaisten joukossa syrjintää?

Jos olen ollut vaikka paneelikeskustelussa ja siellä on toinen tummaihoinen ja puhutaan ensin uskonnoista ja sitten hän rupeaa puhumaan homoista jotenkin halventavaan sävyyn, niin johan se on absurdi tilanne. Mutta ehkä on naiiviutta ajatella, että me pelkästään ihonvärin kautta omattaisiin samat arvot.

Tiedät RuPaulin, amerikkalaisen drag-artistin? Hänen mukaansa homous on eksklusiivista ja sitä pitää suojella. Samaan aikaan Seta näyttäytyy aika konservatiivisena ja heteronormeja mukailevana. Mitä sä itse ajattelet, onko homokulttuuri eksklusiivista, jotenkin erityislaatuista? Mä en voi olla muuta kuin mitä olen. Olen sen itsekin sanonut monta kertaa ääneen, että tiettyjen elementtien takia esiinnyn julkisuudessa marginaalissa mutta olen aika perinteinen ihminen.

Mutta jos ajattelen työtäni vaikuttajana ja esimerkiksi tasa-arvoista avioliittolakia, niin mun tarkoitus ei ole muovata homokulttuuria sellaiseksi, jossa kaikki haluavat mennä naimisiin. Toivon vain, että sen voisi tehdä mahdolliseksi sille osalle, joka haluaa toteuttaa itseään sillä tavoin. Homokulttuuri on musta siinä eksklusiivisuudessaan aika itsestäänselvää ja yllätyksetöntä, sellainen klisee itsessään. Se ei määritä mun elämääni. Jos valkoisella on valkoinen lapsi, hänen on helppo nähdä itsensä lapsessaan ja ymmärtää lapsen kokemusmaailmaa.

Jos taas lapsi on musta tai ei muuten täytä samoja normeja kuin vanhempansa, vanhemmalla ei välttämättä ole mitään käsitystä siitä, miten maailma lasta kohtelee. Jani Toivolan äiti on suomalainen, isä kenialainen, mutta äiti on ollut poikansa yksinhuoltaja. Toivola on käyttöliittymä rodullistettujen lasten valkoisille vanhemmille siihen, millaista heidän lastensa elämä Suomessa on. Hän on älykäs, sanavalmis ja jakaa hyvin henkilökohtaisia kokemuksiaan.

Vihdoinkin hän on tässä, valkoisen äidin kasvattama musta mies, jonka kautta valkoiset vanhemmat pääsevät sisään omien lastensa todellisuuteen! Ruskeille lapsille Toivola on aikuinen, joka pystyy sanallistamaan heidän todellisuutensa. Kuinka paljon olet joutunut selittämään valkoiselle äidillesi kokemuksia rodullistettuna lapsena?

Että miltäköhän äidistä tuntuu, kun mä olen sen lapsi ja se rakastaa mua, mutta se ei pysty ymmärtämään, mitä mä käyn läpi. Ehkä jotenkin surin sitä äitini puolesta. Kun me tehtiin se Sorsastaja [rodullistettujen suomalaisten identiteettiä pohdiskeleva näytelmä Kansallisteatteriin vuonna ] ja äiti tuli katsomaan sitä, se sanoi, että oli hurjaa tajuta, että kun on tehnyt kaikkensa suojellakseen lastaan, niin onkin ollut hetkiä, jolloin ei ole suojellut lastaan vaan itseään. Häntä äitinä pelotti ajatella, mitä saatan ihonvärini takia ulkomaailmassa kohdata.

Niin sitten koti oli paikka, jossa mitään siihen liittyvää ikävää ei tavallaan ollut olemassa, ja äiti tahtomattaan jätti mut kokemaan aika yksin niitä asioita. Millaisissa tilanteissa koit, että sun pitää huolehtia äidistäsi, ettet voi tuoda niitä ikäviä kokemuksia kotiin? Mutta kotona puhumattomuus aiheutti sen, että en ymmärtänyt, mitä koin sen ihonvärin takia. En osannut ajatella, että se olisi rasismia. Luulin, että ne kaikki kumihuulet ja muut olivat vain siksi, että olin vaan niin väärä.

Tämä yhteys olisi ehkä ollut mahdollista luoda aiemmin, jos näistä asioista olisi puhuttu kotona. Vaikka että sun ihonväri aiheuttaa tämmöisiä reaktioita ja että se liittyy näihin ja näihin asioihin.

Sellaista koti ei osannut tarjota, ja sen kanssa jäin kauhean yksin. Ja eiväthän yhteiskunta tai koulukaan silloin mitään apua tarjonneet. En muista, että olisin käynyt opettajan kanssa mitään keskustelua ihonväristäni, vaikka se oli koko ajan ilmassa.

Mutta yleensä se ei ole vanhemman yhteydenotto, vaan se lapsi on kiinnittänyt muhun huomiota. Mun kautta on voitu käydä keskustelua omasta taustasta tai identiteetistä tai mahdollisuuksista yhteiskunnassa. Oli ihan uusi ja hassu ajatus.

Enemmän siinä heijastuu se, että vanhemmat välittävät lapsensa viestin tai ovat kiitollisia. Monen muun tavoin Jani Toivola erosi kirkosta TV2: Hän selitti seurakuntavaalikampanjan videossa syynsä liittyä takaisin: Nyt on aika vaikuttaa ja äänestää kirkosta moniääninen, mitä iso joukko toivoo.

Samankaltaista pohdiskelua kirkkosuhteensa kanssa on varmasti käynyt moni Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ei niin kovin uskovainen jäsen: Voiko kuulua kirkkoon, jos ei välitä sen opista mutta ajattelee, että kirkko on hyvä olla olemassa? Viime aikoina kirkko on ottanut maahanmuuttokysymyksiin hyvin samankaltaisia humaaneja kantoja kuin nuoret punavihreät kaupunkilaiset — pitäisikö näitä kantoja tukea kuulumalla kirkkoon?

Se liittyi siihen, että kirkko ei puhunut. Se oli vahvasti sitä aikaa. Oli ihan selkeästi niin, että oli [Päivi] Räsänen ja muita äänekkäitä ääniä, jotka puhuivat sitä omaa viestiään, ja kirkon puolelta ei ollut ketään, joka olisi sanonut toisin. Tuntui, että miten voin olla osa tätä yhteisöä. Mutta en usko Raamattuun sanasta sanaan. Koen, että moni niistä voi olla hyvinkin fiktiivisiä tarinoita, joiden kautta opetetaan perusoppeja. Voiko hän kuulua kirkkoon esimerkiksi työnsä puolesta, jotta kirkko instituutiona muuttuisi?

Tiedän, että siellä onkin hyviä tyyppejä, jotka tekee tota. Kyllä mä olen näin ymmärtänyt. Jani Toivola sai lapsen, vaikka on homo ja yksin. Se antaa toivoa seksuaalivähemmistöille, jotka haluavat lapsen, kuten myös lapsettomille sinkkuheteromiehille.

Huolimatta siitä tai oikeastaan juuri siksi, että Jani on monin tavoin uudenlainen isä, hän on nykyään myös Suomen virallinen isä. Meillä ei ole ruotsalaista Pappa-lehteä, mutta hyvä että on edes Jani Toivola! Jossain vaiheessa huomaa, että valinnat, joita tein, resonoivatkin toisissa ihmisissä. Tajusin sen vasta lapsen syntymän jälkeen, kun puhuin julkisesti jotain isyydestä. Ennen lapsen saamista se oli semmoista homomiehen puhetta liittyen adoptiolakiin tai vastaavaa. Sitten rupesin saamaan yhteydenottoja miehiltä.

Se oli ehkä eka kerta, kun koin vahvasti, että mulla miehenä on jotain annettavaa toiselle miehelle. Olin miettinyt, että mahdunko ja sovinko ja olenko riittävän mies, ja yhtäkkiä se, että puhuin isyydestä tai tunteistani lastani kohtaan, olikin tärkeää jollekin toiselle miehelle.

Susta on tullut roolimalli niin lapsista haaveileville miehille kuin homoille ja rodullistetuille miehille. Niin moni katsoo sinua ylöspäin. Voitko olla Jani Toivola ja sanoa julkisuudessa, että itse asiassa vanhemmuus on ihan perseestä?

...

Se pyöritti kaikkia luokan likkoja vuorotellen, ja jätti jokaisen viikon seurustelun jälkeen. Ysiluokan jälkeen meidän tiet erosi. Minä menin kauppaopistoon, ja Simo meni minne meni… Miksu Skippaa nyt vaan suoraan siihen kohtaan where the action happens.

A No, sitten luvun alussa luokan tytöt järjesti luokkakokouksen, jonne kaikki oli kutsuttu. Kaikki muut oli jo menneet naimisiin ja hankkineet liudan lapsia, mutta Simo saapui paikalle ilman avecia. Simo oli yhtä kusipäinen kuin ennenkin, mutta niin hemmetin komea. Se pyöri kimpussani koko illan, ja muutaman drinkin jälkeen…No siinä ei enää kauheasti taikasanoja tarvittu… Miksu Oh my god, äiti! En olis kyllä ikinä susta uskonut! A Mutta Simo ei ollut seurustelevaa tyyppiä, saati sitten isämateriaalia.

M Eli meitsi on yläasteen luokkakokouksessa kännissä tehty vahinkolapsi. Missä iskä on nyt? Annukka vakavoituu A Sen illan jälkeen en nähnyt Simosta vilaustakaan. Hän ei koskaan vastannut puheluihini tai kirjeisiini. Mies oli kadonnut kuin tuhka tuuleen. Minä päätin pärjätä keskenäni. M Vitsi mitä draamaa. Tästä tarinasta sais kunnon Hollywood-leffan aikaiseksi! Brad Pitt vois esittää iskää ja… Annukka jatkaa, vaikka Miksu ei tunnu keskittyvän A Vasta vuosikymmen myöhemmin näin Simon seuraavan kerran.

Hän oli muuttunut aivan toiseksi ihmiseksi, tullut uskoon ja liittynyt politiikkaan, Koti Kirkko Isänmaa —puolueeseen. En tod halua näyttää tolta viiskymppisenä! A Miksu, etkö sä yhtään tunnista kenestä Simosta tässä nyt puhutaan? Seuraatko sä lainkaan uutisia? M En mä lue muuta kun Juorua…mutta on siellä välillä poliitikoistakin juttua. A Simo Laine on tällä hetkellä tämän maan seuratuin poliitikko, josta povataan uutta pääministeriä.

Siis sehän tarkoittaa, et se on ihan sika rikas — ja kuuluisa. Mutsi, miks et kertonut tätä mulle aiemmin? A No asiat ei oo ollut ihan niin yksinkertaisia… Olin vuosien ajan koittanut unohtaa koko miehen, mutta taas näin vaalien alla sen naama tursuu esiin joka paikasta.

Se on jokaisen lehden kannessa ja televisiossa paasaamassa… Miksu on kiihtynyt, ei kuuntele A Ei tää oo ollut helppoa mullekaan! M Ai sulla ei oo ollut helppoa? Mun koko elämä on perustunut valheelle!

Ja samalla sä olet riistänyt multa mahdollisuuden normaaliin isäsuhteeseen, sekä tuplamäärään viikkorahaa ja synttärilahjoja! A Mä vain halusin suojella sua, varsinkin kun Simolla on niin rajut mielipiteet sinunlaisistasi… Miksu ei enää kuuntele, nousee ylös pöydästä loukkaantuneena ja menee huoneeseensa. Palaa hakemaan kakun rippeet ja lyö huoneensa oven kovaa kiinni perässään. M Etkä sitten parempaa päivää keksinyt paljastaa tätä pikku salaisuuttasi.

Että ihan helvetin hyvää isänpäivää! Juontaja Simo Laine, olette tuoneet näkyvästi vaalikampanjassanne esille kantanne homoavioliitoista. SL Koti Kirkko Isänmaa —puolueen kanta on selvä. Aloite on ristiriidassa sen tosiasian kanssa, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, jonka tarkoitus on lisääntyminen. Kyllä jo terve järkikin sanoo, että se mikä on vastoin biologista faktaa ja Raamatun sanomaa todistaa, että homous on väärin.

Tom Omar Tasa-arvoinen avioliittolaki ei uhkaa yhdenkään heteroparin oikeuksia. Nyt on kyse kuitenkin tasa-arvo kysymyksestä, jolloin argumentteihin on turha hakea pontta Raamatusta ja luomiskertomuksesta. SL Onko kristillisyys todella niin kamala asia, että se pitää kivi kiveltä väkisin murskata?

Mitä ajattelitte sillä voittaa? Senkö, että saisitte toteutettua vasemmistolaisen tasapäisyyden ihanteen, jossa ei ole sukupuolta, isänmaata, ei äidinkieltä. Miksi haluatte viedä kansalaisilta oikeuden kotiin, kirkkoon ja isänmaahan? TO Mielestäni on järkyttävää, että Suomea pidetään tasa-arvoisuuden ja hyvinvoinnin esimerkkimaana, mutta Suomi on kuitenkin pohjoismaista ainoa maa joissa homoseksuaaleilla ei ole oikeutta mennä naimisiin.

SL Ei, Suomi ei ole jäljessä, vaan tekee oikein, kun täällä edelleen arvostetaan pyhää miehen ja naisen välistä avioliittoa. Ja näin tulee olemaan jatkossakin, Suomi ei missään nimessä aio leimautua joksikin homppelien valtakunnaksi, missä saa rellestää miten ja kenen kanssa lystää! Juontaja No niin, nyt onkin varma aika vaihtaa näkökulmaa tähän homoaiheeseen liittyen. Ministeri Omar, yksi olennainen osa tätä kansalaisaloitetta on myös homoparien adoptio-oikeuden käsittely.

TO Se että vanhemmat ovat heteroja, ei tee heistä automaattisesti hyviä vanhempia. On aivan tilastollinen fakta, että perheissä jossa on heterovanhemmat, esiintyy enemmän alkoholismia sekä henkistä ja fyysistä väkivaltaa kuin homoperheissä.

SL Nyt kuule tässä keskustellaan niin halventavaan sävyyn suomalaisen kansakunnan peruspilareista, perhe-arvot ovat… Tom Omar keskeyttää TO Ministeri Laine, onko kantanne yksinhuoltajavanhemmuuteen yhtä kärkäs? Miten kaksi isää tai äitiä voisi olla lapselle huonompi kuin yksi isä tai äiti? SL Lapsi tarvitsee isän ja äidin! Väittely hiljenee taustalle 9. Tulee uutiset, jossa on pätkiä Ö-talkista ja Simo Laineen kommenteista.

Miksu lopettaa kanavien välillä rämppäämisen, kun kuulee Simon nimen mainittavan. Kommentoi ääneen Simon lausuntoja. Ei täältä tuu mitään katteltavaa. Mä niin tarviin oman tv-sarjan. Uutisreportteri 1 Eilisen Ö-talkin vaalidebatti-ilta on aiheuttanut suuren palauteryöpyn sosiaalisessa mediassa. Vaalien ennakkosuosikki, räikeistä näkemyksistään tunnettu Koti Kirkko Isänmaa —puolueen Simo Laineen kommentit ovat aiheuttaneet syvää mielipahaa seksuaalivähemmistöjen keskuudessa.

Uutisreportteri 2 Väittelyn aikana Laine kohautti muun muassa rinnastamalla homoseksuaalisuuden käytöshäiriöön, joka on estettävissä lapsen kunnollisella kasvatuksella. Jatkuvasti joka puolella mediassa on nähtävissä keskenään muhinoivia miehiä ja samalla tavoin tekeviä naisia, mikä saastussaa nuorison mielen.

Tämä on seurausta siitä, kun ihmiset ovat hylänneet kirkon ja unohtaneet raamatullisen totuuden, sillä kunnon kristillisellä kasvatuksella ei homoja saada aikaan! Miksu Siis mitä vittua toi äijä horisee?! Uutisreportteri 1 Väittely Viher Vasuri —puolueen puheenjohtajan Tom Omarin kanssa tasa- arvoisesta avioliittolaista ja homoseksuaalien adoptio-oikeudesta kärjistyi, kun Omar kyseenalaisti Laineen argumentin perinteisen perhemallin merkityksestä lapsen hyvinvoinnin kannalta.

SL Mikä siinä on teille VV-puolueen edustajille niin vaikea ymmärtää yksinkertaista tosiasiaa. Normaali, terve ihminen ei ole homoseksuaali.

Miksu Oh bitch please… Seriously? SL Mielestäni on vastemielistä, että puoltamalla kansalaisaloitetta eduskunnassa puolueenne haluaa tietoisesti kylvää tuhon siementä Suomen pyhään maaperään, jonka isoisämme ovat paljain käsin muokanneet ja sodassa kuolemaan asti puolustaneet. Mutta toisaalta, ministeri Omar, ajaahan puolueenne myös toisenlaisten viljelymuotojen laillistamista… Että kaikki homot ja kannabiskasvattamot vaan kaapista ulos! Miksu Kuule sinä se tässä olet niitä homosiemeniä kylvänyt!

Uutisreportteri 2 Viher Vasuri —puolueen jäsenet vaativat tutkintapyyntöä Laineen lausunnoista. Simo Laine ei ole vielä kommentoinut medialle aiheuttamaansa kohua. Miksu heittää kaukosäätimen kohti telkkaria. Hän on provosoitunut ja tyrmistynyt kuulemastaan.

M Nyt mä niin ymmärrän mutsia, kyllä muakin hävettäis jos olisin tollasen kusipääpaska-aivon kanssa mennyt säätämään. Toivottavasti oli ees hyvä pano. Mitäköhän herra Laine siitä tuumaisi, jos saisi tietää itse olevansa homon isä… Huomaa lattialla pinon Juoru-lehtiä. Annukka on keittiössä, kun Miksu tulee kaupungilta kädet täynnä ostoskasseja. A Missä sä oot ollut?

M Shoppailemassa, solariumissa, kampaajalla… A Päätit sitten törsätä puolen vuoden tukirahat kerralla… Herranjumala, mitä sun huulille on tapahtunut! M Kaikki julkkikset ottaa nykyään täyteainetta huuliin, no big deal. A Mitä ihmeen täyteainetta…?

M Mä tarvitsin imagouudistuksen! BB-Miksu oli jo so last season. Enkä mä saman näköisenä voi aloittaa uraani julkisuudessa. Mistä ihmeestä sä nyt puhut? Etkai sä nyt vaan ilmoittautunut mihinkään hömppäohjelmaan, mehän puhuttiin tästä jo… M Ei, kun nyt on isommista asioista kyse. Annukka hermostuu Miksun epämääräisyydestä A Miksu, sano nyt mistä tässä on kyse! Miksu poseeraa peilin ääressä, ottaa selfietä, mutristaa huuliaan M Äiti kulta, lue huomenna Juorusta.

Simo valmistautuu työpäivään eduskunnassa. Hyväntuulinen Simo viheltelee ja lauleskelee, iloitsee mielessään ennustettua murskavoittoa ja pääministerin paikkaa.

Kansan rakastama Simo Laine. Komea ja karismaattinen Simo Laine. Leena raahustaa keittiöstä kuin robotti SL Miks et oo viikannut mulle näitä kravatteja valmiiksi tänne kaappiin, vaikka oon monen monta kertaa siitä sanonut? Voi kun joskus sais täällä kotonakin vähän kunnioitusta sen raatamisen eteen, että saan leivän tuotua pöytään!

Ja nyt nainen takaisin keittiöön, ettei unohdu, kuka mitäkin hommaa täällä hoitaa. Ajatella, jos meidän roolit menisikin toisinpäin - että minä jäisin kotiin siivoamaan! SL nauraa omalle ajatukselleen, Leena ei reagoi mitenkään vaan raahustaa pois. Tervehtii tuttuja, ihmiset katsovat häntä oudoksuen. Huoneen pöydällä odottaa Juoru-lehti. SL tapaa muiden puolueiden ehdokkaita hississä. SL Viimeisiä viedään arvon kollegat. Tai kuka vie ja kuka vikisee.

Kyllä sieltä on meille aikamoinen poika on tulossa kotiin, näin kiekkotermejä lainaten. Erittäin kaunis ilma tänään, eikös vaan! Onkos uuteen edustus Mersuun vaihdettu jo kevätrenkaat alle? Puhemies katsoo paheksuvasti, ei vastaa vaan kävelee ohi SL Jumalauta kerrankin kun itse yrittää kohdella muita kuin haluaisi itseään kohdeltavan… SL ohittaa KKI-puolueen taukotilan, jossa puolueen edustajia on paikalla. Kova puheensorina, mutta tunnelma muuttuu heti kun SL astuu tilaan. SL No mutta huomenta!

Mitäs vaalisalaisuuksia täällä jaetaan? Reiska Kuules Laine, tän on paree olla sitten vaan jotain homojen levittämää propagandaa. Juha Että sellaisen pikku asian jätit sitten kertomatta, että teikäläisellä on avioton lapsi — ja vieläpä homo! SL syöksyy pois rytistäen lehteä käsissään. En liity tapaukseen millään tavalla, koko juttu on valetta. En tunne koko henkilöä. Haloo, ei pidä paikkaansa, koko juttu on tämän Miksun itsensä keksimää. Te, ai vielä lisäkommenttia olette vailla? Kuulkaa, minä haastan teidän paskalehtenne jumalauta oikeuteen kunnianloukkauksesta!

Sofia Rakkaat katsojat, tervetuloa taas jälleen Sofian sohvalle. Koko Suomea on kohauttanut uutinen Koti Kirkko Isänmaa —puolueen suosikkipoliitikko Simo Laineen salatusta menneisyydestä. Nyt tuon salaisuuden verhoja ja menneisyyden kipeitä muistoja meille raottaa henkilö kohun taustalla, Mikko Niemelä, Simo Laineen poika. Kerrataanpa aluksi hieman sun taustoja. Olit siis mukana BB-ohjelmassa neljä vuotta sitten. M Joo, mä melkein voitin. S Mutta jäit kuitenkin toiseksi. Kuinka elämäsi jatkui ohjelman jälkeen?

M No aluksi mä olin tosi paljon esillä joka paikassa, ja lehdet seurasi mua kaikkialle. Oli sponsoroitua Tallinnan matkaa sun muuta. Mutta sitten ihmisiä ei enää kiinnostanut. Oli ihan kauheaa tajuta, että ihmiset ei enää ota susta salakuvia baari-illan aikana, tai että sua ei tunnisteta kaupan kassajonossa. Olet siis kokenut itsesi hylätyksi useamman kerran elämässäsi. Ensimmäisen kerran jo varhaisessa lapsuudessasi, josta pääsemmekin puhumaan isästäsi, Simo Laineesta.

Äitisi siis kasvatti sinut yksin. Mitä vanhempiesi välillä oikeastaan tapahtui? M Äitini kertoman mukaan Simo Laine on manipuloiva naistenmies, jonka ansaan hän myös kerran lankesi.

No tarkempiin yksityiskohtiin menemättä, sen yhden ratkaisevan illan jälkeen - jos tiedät mitä tarkoitan, Simo katosi kuin tuhka tuuleen ja jätti äitini aivan yksin.

Hän ei koskaan vastannut äitini viesteihin, eikä ole maksanut hänelle senttiäkään elatusmaksuja. Äidilleni on ollut erittäin tuskallista seurata sivusta Simon kaksinaamaista valehtelua julkisuudessa. S Sait siis itsekin tietää totuuden vasta vähän aikaa sitten.

Millaisia tuntemuksia sinussa heräsi, kun kuulit asiasta? M No ensin olin tietysti ihan että omg. Varsinkaan kun en tiennyt Simon olevan kuuluisa. S Tosiaan, Laine on tullut tunnetuksi erityisesti homovastaisista lausunnoistaan.

Olet itse avoimesti homoseksuaali, kuinka olet suhtautunut isäsi lausuntoihin? M No totta kai se loukkaa todella paljon, ihan henkilökohtaisella tasolla. Aivan kuin kommentit kohdistuisivat suoraan minuun herkistyy Että en kelpaa isälleni tällaisena kuin olen… puhkeaa kyyneliin Sofia ojentaa hänelle nenäliinan S Nyt rakkaat katsojat, käymme lyhyellä katkolla, jonka jälkeen Mikko Niemelä kertoo meille lisää paljastuksia Simo Laineesta.

Älkää siis kadotko minnekään! Annukka istuu keittiön pöydän ääressä, edessä kasa päivän lehtiä, joiden kaikkien kannessa uutisoidaan Miksun paljastuksista ja Simo Laineesta. A Voi Miksu minkä sopan taas sait aikaiseksi! Paljon mä oon sulta kestänyt, mutta tää alkaa jo olla siinä rajoilla, että mua todella koetellaan. Koko Suomi puhuu vaan musta! Meitsi on jokaisen lehden kannessa!

Oon saanut instagrammisa jo seuraajaa vaan yhdessä illassa. En voi enää edes roskia viedä ilman että tunnistetaan, siks täytyy pitää näitä laseja, että saa edes vähän yksityisyyttä.

Annukka lukee ääneen lehtien otsikoita A BB-Miksun tunteellinen tilitys: Oliko sun aivan pakko taas järjestää tällainen kohtaus? Mietitkö sä yhtään mitä kaikkea tästä voi seurata? M No ensiks tulee varmaan kutsu julkkis BB: Ja sen jälkeen toivottavasti mulle lanseerataan oma realityshow ja hajuvesi… A Mietitkö sä yhtään miltä tää musta tuntuu?

Että koko kansa tietää mun ja Simo Laineen suhteesta ja kaikesta muustakin. M No kyllä pitäis tuntua aika hyvältä olla maan seuratuimman megajulkkiksen äiti! A Entä jos Simo haastaa sut oikeuteen kunnianloukkauksesta ja ties mistä rauhan rikkomisesta?

Miksu ei kuuntele M Mitä mieltä oot, näytinkö mä eilen telkkarissa jotenkin liian oranssilta? Vai vääristääkö noi lehtikuvat? A Kuuntele kun mä puhun! Enhän mä ole tehnyt mitään väärää! Mä olen raatanut perse hiessä, että pääsisin takaisin julkisuuteen, ja tässä oli mun tilaisuus. A No toisaalta, kyllä se on tämän kaiken ansainnutkin… Miksun puhelin soi M Hei tää on Juorun toimittaja, pakko vastata… Kaivaa kaapista esiin viskipullon, juo suoraan pullosta SL Voi helvetin, helvetin, helvetin helvetti.

Tämä kaikki on vain pahaa unta, voi rakas taivaallinen isä, anna tämän olla vain unta… Se mitä sinä iltana tapahtui…Ei, ei, ei, ei tämä ei voi olla totta… Puhelin pirisee. Simo Laine yrittää esittää mahdollisimman rentoa. Nyt pidät turpasi kiinni ja kuuntelet.

Ymmärrätkö minkälaisessa kusessa tässä ollaan? Tajuatko, että tämän homo-Miksun paljastukset on vaarassa pilata kaiken! SL Tapsa kuule, kun asia on niin… T Puolueen uskottavuus on täysin mennyttä. Oikein kuulen kuinka kannatusprosentit tulee alas niin että ropisee! SL Ymmärrätkö, että mä olen myös yhtä epätoivoisessa tilanteessa… Kaikki ne jutut lehdissä, ne on valetta… Kunnianloukkausta, syytteen aion nostaa… takeltelee sanoissaan T Sun kunnialla ei ole enää mitään merkitystä. Sulla on viikko aikaa saada tämä sotku jotenkin hoidettua, ennen kuin ihmiset lähtevät vaaliuurnille.

Se homo pitää saada vaimennettua välittömästi! SL Mutta toimittajat ovat niin ovelia vääristämään kaiken… T Helvettiäkö se minun ongelmani on! Käytäpä nyt niitä kuuluisia retorisia keinojasi! Ei liene epäselvää keneltä tämä Miksu on sepittämistaitonsa perinyt… SL Tapsa, älä viitsi lyödä lyötyä… T Sen minä sanon vaan, että jos Koti Kirkko Isänmaa —puolue ei saa enemmistöpaikkaa uudessa hallituksessa, niin pääsetpä sitten saattamaan homppeli poikasi alttarille ja juhlimaan kirkkohäitä!

Miksu saapuu paikalle seurueensa kanssa, tekevät näyttävän sisääntulon. X No se joka paljasti olevansa sen poliitikon poika.

Y Ai se homo-Miksu? X No on on! Miksu is in the house! Ihmiset räpsivät kuvia ja hurraavat, Miksu poseeraa faneille X Miksu, oot ihana! Y Sun takia mäkin uskalsin tulla ulos kaapista! Portsari päästää Miksun seurueineen sisälle jonon ohitse Miksu Kaikille tiedoksi, että kaikki juomat on tänään sitten Simo Laineen laskuun!

Salamavalojen välke saa Simo Laineen hermostuneeksi. Yrittää peitellä puhuessa epäuskottavuuttaan ja valehteluaan. Minä olen perus mies, suomalainen perus mies, jolle tärkeää ovat perinteiset arvot.

Koti, kirkko ja isänmaa. Minä en ole pyhimys, ja olen tehnyt myös virheitä, mutta Taivaallinen Isä on antanut minulle kaikki syntini anteeksi. Mutta pointti on, että tämä on mun tapani käsitellä isäsuhdettani. En ole vihainen tai vittuuntunut. Ja mulla on välillä pelko, että pystynköhän mä tähän vanhemmuuteen. Ikään kuin en luottaisi itseeni, että joku päivä mä varmaan luovutan ja häivyn. Se tulee mun isästä, mutta sekään ei ole vitutusta.

Kun kerroin siellä taustastani, tajusin, miten iso asia se oli. Tajusin, miten paljon he näkivät toivoa siinä, mitä kaikkea hyvää Obaman nouseminen tulisi tuomaan. Se rikkoo tietynlaista poliittista puhetta. Se on inhimillistänyt presidentin roolia ja tehnyt sitä lähestyttävämmäksi.

Mä kovasti toivon, että meillä olisi johtaja, joka puhuisi niin tai edes sinne päin. Se on niin kuolettavaa, kun lähdetään miettimään, onko toi nyt sopivaa kansanedustajalle. Samaan aikaan ollaan kauhean huolissaan, kun politiikka on niin etäistä ja näihin ihmisiin ei saa otetta. Mutta ihan kulman takana on se pohdinta, että onko joku sopivaa. Nyt on pakko kysyä.

Näetkö sinä, Jani Toivola, että voisit olla Suomen presidentti jonain päivänä? Luulen, että en ole tarpeeksi valtiomiesmäinen. Luulen, etten olisi parhaimmillani siinä tehtävässä.

Jani Toivola on paitsi musta myös homo. Hän on puhunut seksuaalisesta suuntautumisestaan julkisesti. Hänestä huolimatta homous näyttäytyy Suomessa edelleen hyvin valkoisena ja länsimaisena asiana.

Verrattuna viihdemaailman esittelemään glittergay-kulttuuriin Toivola elää liiankin tavallista keskiluokkaista elämää. Se saattaa ärsyttää joissakin homoaktivistipiireissä. Hänen elämäntapansa voi lukea viestivän, että kaikki muuttuu kyllä paremmaksi, kunhan elätte norminmukaisesti. Samalla Toivolan tavanomaisuus on radikaalia ja normeja ravistelevaa: Olet ollut mediassa esillä ennen kaikkea homona, et mustaihoisena. Koetko, että toimittajilla ei ole työkaluja näiden kahden kuljettamiseen yhdessä?

Että kun sulla on jo tämä seksuaalivähemmistöpositio, siinä on tarpeeksi kerroksia? Valkoinen homoyhteisö ja problematiikka olla siellä musta, siihen kiteytyy paljon mun elämästä.

Kun muutin kakskymppisenä Yhdysvaltoihin ja vapauduin ja löysin sen homoskenen, jossa homot näyttivät vapaasti tunteitaan ja olivat näkyvämpi osa yhteiskuntaa kuin Suomessa, niin samalla tein havainnon, että hetkinen, en mä tästäkään löydä itseäni. Että kun menin klubeille tai luin jotain, niin miten valkoista se kuvasto oli! Tuli sellainen riittämättömyyden tai ulkopuolisuuden tunne, vaikka samalla oli se ajatus, että nyt olen löytänyt uuden kodin.

Suomalainen homoyhteisö ei edes mieti sitä asiaa, koska värillisiä on niin vähän. Jos olen yrittänyt tästä avata keskustelua, se on kauhean uutta informaatiota heille. Ja erityisesti nuorempana sitä koki itsensä aika esineellistetyksi. Että se rooli, joka on tarjottavana, on jonkinlainen seikkailu tai eksoottinen kokeilu, mitä sitten verrataan keskenään. Että kuka nyt on kokeillut ja mitä se oli, pitävätkö tietyt asiat tai myytit paikkaansa.

On ollut häkellyttävää tajuta, kuinka kaukainen ajatus se on monelle, että perustaisi perheen tai parisuhteen värillisen ihmisen kanssa. Jos osa identiteettiäni on homous, en mä halua siitä irti sen vuoksi, että siinä kulttuurissa on ristiriitaisuuksia. Mutta et ole julkisuudessa tuonut ilmi, että myös homoskenessä on ristiriitaisuuksia ja sisäänrakennettua rasismia. Liitän sen itse johonkin laajempaan: Mikä on ihmisessä vikana, että kun se on itse alistettu tai ahtaalla, niin senkin jälkeen pysyy halu alistaa tai laittaa joku muu ahtaalle.

Mitä se kertoo meistä ihmisistä? Toinen tapa katsoa asiaa on miettiä, mitä se kertoo ympäröivästä yhteiskunnasta. Onhan siinä joku paniikkireaktio, että syntyy ajatus, että on tilaa kolmelle vähemmistöryhmälle, ja sitten niitä onkin kymmenen ja ne laitetaan taistelemaan toisiaan vastaan. Mun kokemus on, että kun olen itse muslimi ja huivi päässä, yleinen oletus on, että olen varmaan homofoobikko.

Oletko kokenut rodullistettujen suomalaisten joukossa syrjintää? Jos olen ollut vaikka paneelikeskustelussa ja siellä on toinen tummaihoinen ja puhutaan ensin uskonnoista ja sitten hän rupeaa puhumaan homoista jotenkin halventavaan sävyyn, niin johan se on absurdi tilanne. Mutta ehkä on naiiviutta ajatella, että me pelkästään ihonvärin kautta omattaisiin samat arvot. Tiedät RuPaulin, amerikkalaisen drag-artistin? Hänen mukaansa homous on eksklusiivista ja sitä pitää suojella.

Samaan aikaan Seta näyttäytyy aika konservatiivisena ja heteronormeja mukailevana. Mitä sä itse ajattelet, onko homokulttuuri eksklusiivista, jotenkin erityislaatuista? Mä en voi olla muuta kuin mitä olen. Olen sen itsekin sanonut monta kertaa ääneen, että tiettyjen elementtien takia esiinnyn julkisuudessa marginaalissa mutta olen aika perinteinen ihminen.

Mutta jos ajattelen työtäni vaikuttajana ja esimerkiksi tasa-arvoista avioliittolakia, niin mun tarkoitus ei ole muovata homokulttuuria sellaiseksi, jossa kaikki haluavat mennä naimisiin. Toivon vain, että sen voisi tehdä mahdolliseksi sille osalle, joka haluaa toteuttaa itseään sillä tavoin. Homokulttuuri on musta siinä eksklusiivisuudessaan aika itsestäänselvää ja yllätyksetöntä, sellainen klisee itsessään. Se ei määritä mun elämääni. Jos valkoisella on valkoinen lapsi, hänen on helppo nähdä itsensä lapsessaan ja ymmärtää lapsen kokemusmaailmaa.

Jos taas lapsi on musta tai ei muuten täytä samoja normeja kuin vanhempansa, vanhemmalla ei välttämättä ole mitään käsitystä siitä, miten maailma lasta kohtelee. Jani Toivolan äiti on suomalainen, isä kenialainen, mutta äiti on ollut poikansa yksinhuoltaja.

Toivola on käyttöliittymä rodullistettujen lasten valkoisille vanhemmille siihen, millaista heidän lastensa elämä Suomessa on. Hän on älykäs, sanavalmis ja jakaa hyvin henkilökohtaisia kokemuksiaan.

Vihdoinkin hän on tässä, valkoisen äidin kasvattama musta mies, jonka kautta valkoiset vanhemmat pääsevät sisään omien lastensa todellisuuteen! Ruskeille lapsille Toivola on aikuinen, joka pystyy sanallistamaan heidän todellisuutensa. Kuinka paljon olet joutunut selittämään valkoiselle äidillesi kokemuksia rodullistettuna lapsena? Että miltäköhän äidistä tuntuu, kun mä olen sen lapsi ja se rakastaa mua, mutta se ei pysty ymmärtämään, mitä mä käyn läpi. Ehkä jotenkin surin sitä äitini puolesta.

Kun me tehtiin se Sorsastaja [rodullistettujen suomalaisten identiteettiä pohdiskeleva näytelmä Kansallisteatteriin vuonna ] ja äiti tuli katsomaan sitä, se sanoi, että oli hurjaa tajuta, että kun on tehnyt kaikkensa suojellakseen lastaan, niin onkin ollut hetkiä, jolloin ei ole suojellut lastaan vaan itseään. Häntä äitinä pelotti ajatella, mitä saatan ihonvärini takia ulkomaailmassa kohdata. Niin sitten koti oli paikka, jossa mitään siihen liittyvää ikävää ei tavallaan ollut olemassa, ja äiti tahtomattaan jätti mut kokemaan aika yksin niitä asioita.

Millaisissa tilanteissa koit, että sun pitää huolehtia äidistäsi, ettet voi tuoda niitä ikäviä kokemuksia kotiin? Mutta kotona puhumattomuus aiheutti sen, että en ymmärtänyt, mitä koin sen ihonvärin takia. En osannut ajatella, että se olisi rasismia. Luulin, että ne kaikki kumihuulet ja muut olivat vain siksi, että olin vaan niin väärä.

Tämä yhteys olisi ehkä ollut mahdollista luoda aiemmin, jos näistä asioista olisi puhuttu kotona. Vaikka että sun ihonväri aiheuttaa tämmöisiä reaktioita ja että se liittyy näihin ja näihin asioihin. Sellaista koti ei osannut tarjota, ja sen kanssa jäin kauhean yksin.

Ja eiväthän yhteiskunta tai koulukaan silloin mitään apua tarjonneet. En muista, että olisin käynyt opettajan kanssa mitään keskustelua ihonväristäni, vaikka se oli koko ajan ilmassa. Mutta yleensä se ei ole vanhemman yhteydenotto, vaan se lapsi on kiinnittänyt muhun huomiota.

Mun kautta on voitu käydä keskustelua omasta taustasta tai identiteetistä tai mahdollisuuksista yhteiskunnassa. Oli ihan uusi ja hassu ajatus.

Enemmän siinä heijastuu se, että vanhemmat välittävät lapsensa viestin tai ovat kiitollisia. Monen muun tavoin Jani Toivola erosi kirkosta TV2: Hän selitti seurakuntavaalikampanjan videossa syynsä liittyä takaisin: Nyt on aika vaikuttaa ja äänestää kirkosta moniääninen, mitä iso joukko toivoo. Samankaltaista pohdiskelua kirkkosuhteensa kanssa on varmasti käynyt moni Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ei niin kovin uskovainen jäsen: Voiko kuulua kirkkoon, jos ei välitä sen opista mutta ajattelee, että kirkko on hyvä olla olemassa?

Viime aikoina kirkko on ottanut maahanmuuttokysymyksiin hyvin samankaltaisia humaaneja kantoja kuin nuoret punavihreät kaupunkilaiset — pitäisikö näitä kantoja tukea kuulumalla kirkkoon? Se liittyi siihen, että kirkko ei puhunut. Se oli vahvasti sitä aikaa. Oli ihan selkeästi niin, että oli [Päivi] Räsänen ja muita äänekkäitä ääniä, jotka puhuivat sitä omaa viestiään, ja kirkon puolelta ei ollut ketään, joka olisi sanonut toisin. Tuntui, että miten voin olla osa tätä yhteisöä. Mutta en usko Raamattuun sanasta sanaan.

Koen, että moni niistä voi olla hyvinkin fiktiivisiä tarinoita, joiden kautta opetetaan perusoppeja. Voiko hän kuulua kirkkoon esimerkiksi työnsä puolesta, jotta kirkko instituutiona muuttuisi?

Tiedän, että siellä onkin hyviä tyyppejä, jotka tekee tota. Kyllä mä olen näin ymmärtänyt. Jani Toivola sai lapsen, vaikka on homo ja yksin. Se antaa toivoa seksuaalivähemmistöille, jotka haluavat lapsen, kuten myös lapsettomille sinkkuheteromiehille.

Huolimatta siitä tai oikeastaan juuri siksi, että Jani on monin tavoin uudenlainen isä, hän on nykyään myös Suomen virallinen isä. Meillä ei ole ruotsalaista Pappa-lehteä, mutta hyvä että on edes Jani Toivola! Jossain vaiheessa huomaa, että valinnat, joita tein, resonoivatkin toisissa ihmisissä. Tajusin sen vasta lapsen syntymän jälkeen, kun puhuin julkisesti jotain isyydestä. Ennen lapsen saamista se oli semmoista homomiehen puhetta liittyen adoptiolakiin tai vastaavaa.

Sitten rupesin saamaan yhteydenottoja miehiltä.

Runkkaus video sarita savikko homoseksuaaliseen porno

joulukuu Org gay chatti seuraa naisista sexi asennot suomi 24 tapanilan auto kuopio saada seksi elokuvat sex shop tampere bb suomi seksi seksiseuraa netistä. treffit miten saa orgasmin seksi caht shemale latex fetissi homo treffit mies kiima finnish porn torrent äitiä perseeseen sexchat peppu naisen g piste. marraskuu Janakkalan isot tissit sastamala seksihieronta sanni teini ja homo Bb seksivideot synnytysvideo live seksiseuraa kiteeltä pillua annoin persettä isotissinen sisko imee munaa aikuiserotiikka miehet Mies ja seksi jaana märkänä karvapillu ja saappaissa isä tytär isä Skip to content Alaston Suomi. 1. tammikuu Jenni Siltanen nude seksiä isän kyrpää appiukolle panna äitiä perheporno. miestä oulu sexiä Ilmaisia porno homo kiima, Saksan MILF ja mies-huora, nainen video suomi alistus sex ilmainen kyrpää ja poikapano tätiä perseeseen aikuinen Julkkis ja venäläisten teinien sexsivideot ilmaisia sauna bb.

Äitiä perseeseen bb suomi meis homo